dinsdag 28 december 2010

Dé swap en dé santa

Foei, foei, ik kreeg zulke leuke pakjes van mijn swapsister en van mijn secret santa maar plaatste hierover nog geen bericht. Shame on me.  Maar ik maak het goed : hier zijn de foto's.
Van Ellemie , mijn swapsister kreeg ik deze spulletjes.
Dat ik van roosjes hou was duidelijk niet in dovemansoren gevallen. :-)
En Cornelie speelde voor secret santa en stuurde mij dit : een snoezig broodmandje en een te gekke brillenetui.
Dames, hartelijk dank.

Op bestelling

Een mens heeft toch niet veel nodig om zich gestreeld te voelen in zijn ego.
Annemarie van Annemaries Breiblog is zo trots dat ze net haar eerste item verkocht in haar Etsyshopje.
Ik mocht zelf ook een ketting maken op bestelling. En ik ben eigenlijk ook wel een beetje APEtrots. Ik hoop dat er nog volgen. :-)

maandag 27 december 2010

De kersttaart

Ik wou op kerst eens een originele zelfgemaakte taart op tafel zetten. Dus ging ik langs bij Cathelyne van het Taartenateljee in Brugge voor een workshop om te leren werken met rolfondant.

Ze is een pracht van een gastvrouw, alles heel relax, met een fijne begeleiding gedurende het hele taartgebeuren.
En ik ging naar huis met dit resultaat.
Maar goed dat ik er meteen een foto van maakte want er bleef niets meer van over !

donderdag 9 december 2010

In de rapte

Zo zeggen wij dat hier als je, in een gestolen ogenblik, gehaast en zonder tijdsverlies nog heel snel iets moet doen. Zo ging het ook toen ik voor een verrassingsfeestje op school bij de jongste dochter nog wat juweeltjes in elkaar stak.  Maar toen kreeg de oudste dochter ze in het oog en die was er niet mee akkoord dat ze zouden worden weggegeven. Resultaat : straks ga ik er - weer "in de rapte" - nog wat maken.  Gelukkig staat het weekend voor de deur en zal daar wel wat tijd voor zijn.


woensdag 8 december 2010

Voor de Apple

Het heerste een tijdje radiostilte op de blog maar hier ben ik weer.  Tussen "werken voor het werk" in vond ik toch een klein momentje voor wat creatiefs.  Voor mijn dochter maakte ik een laptophoes zodat haar Appeltje ongeschonden in en uit de schooltas kan.

zaterdag 4 december 2010

MeidenMama: Dit is wel iets anders dan Sinterklaas...

Op de blog van MeidenMama staat een bericht dat zeker even in de aandacht mag worden gebracht.
"Ben even gezellig al jullie blogs aan het lezen en alles staat in het teken van sinterklaas. Pepernoten, pakjes, surprise en aftellende kinderen. Op het blog van meidenknutsels kom ik een linkje tegen van Noes Janse . Ik wil daar graag even bij stil staan. Een klein meisje dat geboren is met een hartafwijking, waarvan de artsen dachten dat ze het niet zou redden, knokt nu al drie jaar voor een leven. Op dit moment ligt ze in het ziekenhuis in Rotterdam en wordt er geen sinterklaas gevierd omdat ze net geopereerd is. Op de site doet een tante een oproepje om een kaartje te sturen maar nu lijkt het mij zo leuk om allemaal iets kleins op te sturen voor dit dappere dametje en haar ouders. Denk aan een leuke sleutelhanger, knuffeltje, leuke button, kladblokje, kleurtjes............. ach jullie zijn creatief genoeg!! Ze heeft ook nog een grote zus Jet en een klein broertjes Bas. Ze is ook nog eens op tweede kerstdag jarig, dus wordt bijna drie jaar!!

Als je dat wilt dan kun je het sturen naar :
Sophia kinderziekenhuis
tav Noes Janse
dr Molewaterplein 60
3015 GJ Rotterdam

Noes Janse hier kun je hun verhaal lezen.


Alvast bedankt voor jullie inzet! Ik hoop dat we haar toch nog een leuke decembermaand kunnen geven. "